مبانی کد نویسی برای طراحی سایت

اگر با مبانی کدنویسی برای طراحی سایت آشنایی ندارید حتما این مطلب را مطالعه کنید تا شما هم کدنویس حرفه ای شوید

  • نوشته شده توسط : رضا رجب پور
  • دسته بندی :آموزش html
  • بازدید: 7204
مبانی کد نویسی برای طراحی سایت
Rate this blog

شما اگر برنامه نویس باشید و کار طراحی سایت را انجام دهید اولین کاری که می کنید این هست که باید مبانی کدنویسی و اصول کدنویسی را بلد باشید فرقی نمی کند.

مبانی کد نویسی برای طراحی سایت

شما برنامه نویسی سمت سرور باشید یا برنامه نویس سمت کاربر مهم این هست که بتوانید اصول کدنویسی را بلد باشید در این مطلب شما یاد می گیرید چگونه کدنویسی کنید چند زبان برای برنامه نویسی وجود دارد که هم تمیز باشد هم اینکه الکی کدهای بیهوده را به کار نبرید پس سعی کنید اگر برنامه نویس هستید این مطلب را حتما بخوانید

زمانی که شما کامپیوتر را به انجام دادن عملی وادار کنید در واقع از عمل کدنویسی استفاده کرده‌اید. تبدیل اطلاعات و اجرای دستورات به زبان کامپیوتر بر اساس کد انجام می‌شود.

کدنویسی سایت بخشی از برنامه نویسی است که دستورالعملی را به رایانه‌ها و ماشین‌ها در مورد عملکردهایی که باید انجام شود را می‌دهند.

هر خط از کد انجام کاری را به کامپیوتر واگذار می‌کند، کدهای موجود در یک سند اسکریپت نام دارند. هر اسکریپت برای اجرای یک کار مشخص طراحی می‌شود. فردی برنامه‌نویس حرفه‌ای است که بداند چگونه دستورات را بدون کم و کاست به رایانه وارد کند.

کامنت دوست برنامه نویس هست

کامنت دوست برنامه نویس هست

به نظر من اولین چیز برای یک برنامه نویس این هست که هر قطعه کدی که می نویسد کامنت کند فرقی نمی کند شما از چه برنامه ای استفاده می کنید برای کدنویسی مثلا یک کد اسلایدر را اضافه کردید خوب حالا از این اسلایدر مشتری خوشش نیامد حالا بگرد تو فایل ها که آن کد چی بوده یا برعکس یک کد اسلایدر پیدا کردید هم خوب بود هم کاربردی حالا می خواهید برای شخص دیگری آن قطعه کد را استفاده کنید باید بگردید که کجا آن کد را زدید ولی با یک کامنت کردن خیلی راحت می شود آن کد را پیدا کرد

در کدنویسی آپدیت باشید

اگر چند سال قبل از html استفاده می کردید دیگر الان html5 آمده است خیلی راحت هست و کاربردی یا مثلا css چند سال پیش آمده ولی css3 یکم جدیدتر هست با css3 می شود افکت های جذابی را اجرا کرد که حتی دیگر نیازی به کدهای jquery ندارید درست هست شاید بعضی ها بگن افکت jquery جذاب تره ولی فکر لود صفحه هم کنید

برای طراحی سایت تمیز کدنویسی کنید

این مطلب خودش یک مطلب می شود در موردش نوشت که کدنویسی تمیز چی هست خود نگاه کنید وقتی همه کدهاش بدون جاخالی باشد یعنی اینکه بین کدها فاصله زیاد نباشد چون هم طول آن فایل زیاد می شود و شما باید بیشتر اسکرول کنید هم اینکه برای یک برنامه نویسی جالب نیست همچین کاری کند پیشنهاد می کنیم این مطلب را مطالعه کنید برای برنامه نویسی از کجا باید شروع کنید

خلاقیت در کدنویسی

خلاقیت در کدنویسی

شما یک اسلایدر پیدا کردید لزومی ندارد در همه پروژه های خودتون از یک اسلایدر استفاده کنید چون کارهایتان تکراری می شود اگر کمی وقت بگذارید و جستجو کنید خیلی راحت به اسلایدرهای جذاب تر و بهتری دست پیدا می کنید

دست بندی فایل ها برای سایت

چشمتون روز بد نبینه با یک بنده خدایی کار پروژه ای انجام میدادم یک طراحی سایت php از پایه انجام داده بود رفتم داخل فایل ها حالا مگر میشد اسم آن فایل را پیدا کرد انگار در یک انبار کاه دنبال سوزن باشی مثلا از یک فایل index.php چند تا بود پوشه های بیخودی عکس های بیخودی که اصلا در سایت نیاز نیست یا مثلا فایل های css داخل دسته بندی خودش نبود اصلا یک داستانی به خاطر همین کثیف کار کردن دیگه باهاش کار نکردم یک برنامه نویس باید همه فایل های خودش را داخل پوشه خودش بگذارد تا هم هر وقت خواست بدونه کجا دنبالش بگرده هم اینکه اگر به کسی دیگه داده شد آبروش نره سعی کنید این نکاتی را که گفتیم رعایت کنید تا بتوانید برنامه نویس خوبی باشید تا اگر خواستید با کسی پروژه ای کار کنید آن شخص هم راحت باشد.

کار سیستم ‌ها را با کدنویسی مشخص کنید

دستگاه‌های الکترونیکی، به کدها مبتنی هستند. نحوه عملکرد کدها در نگاه اول پیچیده به نظر می‌رسد ولی زمانیکه آن‌ها را به قسمت‌های کوچکتر تقسیم کنید، همه چیز ساده‌تر می‌شود.

کدنویس‌ها با بهره‌گیری از رایانه‌ها به توسعه وب سایت، اپلیکیشن و بازی‌ها می‌پردازند. با کدنویسی، کار سیستم‌ها مشخص می‌شود. کد کامپایل شده به زبان ماشین برای کامپیوتر قابل درک است. کامپیوتر کد را اجرا کرده و دستور را انجام می‌دهد. در واقع با این کار عملکرد مورد نظر خود را در قالب کد می‌نویسید. کامپایلر آن را به زبان قابل درک برای دستگاه تبدیل کرده و در نهایت کامپیوتر عملکرد مورد نظر را پیاده می‌کند.

مزیت ‌های ساخت سایت با دانش کد نویسی

ساخت سایت با دانش کدنویسی مزیت‌هایی دارد:

o     رایگان است

o     امینت بیشتری نسبت به دیگر انواع دارد

o     توانایی افراد در دستکاری ظاهری سایت بالا می‌رود

o     فعال بودن در موضوعات مختلف

برای داشتن یک سایت حرفه‌ای و گسترش آن شما می‌توانید به سمت کدنویسی سایت بروید. اما باید توجه کنید که تجربه بالایی برای ساخت یک سایت داشته باشید، زیرا آموزش‌های کدنویسی پیچیده و زمانبر است. توجه داشته باشید ساخت سایت با کدنویسی زمان زیادی را از شما خواهد گرفت.

کدنویسی را مرتب انجام دهید

برخی از افراد کدنویس در انجام کار خود از ساختار پیچیده و درهمی استفاده می‌کنند. برای کد نویسی سعی کنید از ابتدای شروع یک پروژه، کدنویسی صحیح و مرتبی داشته باشید. کد نویسی صحیح و مرتب، باعث نگه‌داری راحت‌تر شده و علاوه بر درک بهتر افراد در زمان هم صرفه‌جویی می‌شود.

از آنجایی که مسئولیت کدنویسی بر عهده فردی است که آن را انجام می‌دهد، سعی داشته باشید به استاندارد و کیفیت در کد نویسی اهمیت دهید. همچنین از نام‌های معنی‌دار استفاده کنید تا در هنگام ویرایش کدها با یک نگاه متوجه شوید که متغیرها به چه چیزی اشاره دارند. علاوه بر این محتویات کدهای شما باید به گونه‌ای باشد که هدف را توضیح دهند.

یک ویرایشگر خوب برای کد نویسی انتخاب کنید

انتخاب بهترین ditorE  متنی برای کدنویسی، کاملا به خود شما بستگی دارد. بر اساس نیازهای خود دست به انتخاب بزنید، با این کار هم به عملکرد خود کمک می‌کنید و هم کار شما راحت‌تر می‌شود.

یک ویرایشگر مناسب، نرم‌افزاری است که ضمن دارا بودن امکانات کامل برای کدنویسی، ابزارهای تست و محیط ساده‌ای برای کد نویسی داشته باشد. برنامه نویس‌ها با استفاده از زبان‌های مختلف به نگارش اسکریپت و تولید برنامه های متنوع مشغول هستند.

ساخت سایت‌ های کدنویسی

کدنویسی سایت به نظر دشوار می‌رسد اما به مرور زمان و با انجام تمرینات آن را یاد می‌گیرید. اگر فراگیری یک زبان برای شما سخت است، می‌توانید اصول مهم آن را با استفاده از زبان کدنویسی بصری یاد بگیرید. برای ساخت سایت‌های کدنویسی باید با زبان‌های HTML، JavaScript، CSS آشنایی داشته باشید.

HTML یک زبان برنامه‌نویسی نیست، بلکه یک زبان نشانه‌گذاری است، یعنی در آن نیازی به پیاده‌سازی الگوریتم نیست و در واقع به مرتب کردن و قرار دادن وظیفه برای هر متن درون سند می‌پردازد.

زبان HTML بدنه یک سایت است و نباید از HTML به عنوان دیزاین کردن صفحه وب استفاده کنیم، بلکه باید از آن برای ساخت اجزای یک صحفه وب استفاده کرد.

CSS یکی دیگر از زبان‌های اصلی ساخت صفحات وب است. طراحان وب برای دیزاین صفحات خود از زبان HTML استفاده می‌کردند که بسیار سخت بود، لذا برای اینکه دیزاین صفحات آسان‌تر شود، زبان نشانه‌گذاری CSS بوجود آمد. کاربردی که CSS دارد این است که می‌توان از آن برای تغییر خاصیت‌های (مانند رنگ و فونت) عناصر یک صحفه (مانند عکس و متن) استفاده کرد.

استفاده از CSS بسیار آسان است و بسیار به زبان انسان نزدیک است. این کد در واقع خصوصیات ظاهری یک سایت را نشان می‌دهد.

JavaScript یا به اختصار JS یک زبان اسکریپ‌نویسی است که برای هوشمند کردن سایت استفاده می‌شود.

JavaScript برخلاف دو مورد قبلی یعنی CSS و HTML زبان نشانه گذاری نیست. بلکه یک اسکریپت نویسی محسوب می‌شود.

زبان‌های اسکریپت نویسی در واقع همان زبان‌های برنامه نویسی به شمار می‌روند که کارایی کمتری دارند اما فشرده‌تر و سبکتر هستند. اسکریپت‌ها توسط مفسر اجرا می‌شوند، از همین‌رو برای سایت از آن‌ها استفاده می‌کنند. همچنین از زبان JavaScript برای واکنش نشان دادن سایت به برخی از کارهای کاربر استفاده می‌شود.

سایت‌ها به ۲ دسته سایت‌های استاتیک و سایت‌های داینامیک تقسیم می‌شود. برای طراحی سایت با کدنویسی باید به کاربردهای آن توجه داشته باشید.

کاربرد های سایت استاتیک

وب سایت‌های استاتیک ایستا و تک صفحه‌ای هستند و به سایت‌های نمایشگاهی نیز معروف هستند. این وب‌ سایت معمولا به وسیله کدهای HTML و CSS نوشته می‌شوند و پایگاه داده‌ای به منظور ویرایش محتوا به صورت آنلاین وجود ندارد.

وب سایت‌ استاتیک را معمولا افرادی استفاده می‌کنند که قصد تغییرات زیادی در وب سایت خود ندارند و هدفشان از ایجاد وب سایت معرفی کسب و کار خود یا بیوگرافی خود است.

راه‌اندازی وب سایت استاتیک هزینه زیادی ندارد، زیرا با نوشتن کدهای ساده HTML نیز می‌توان یک صفحه استاتیک به وجود آورد. اما در مقابل هزینه پشتیبانی و به روز کردن آن زمانی‌که با برنامه‌نویسی آشنا نباشید، بالا است.

کاربرد های سایت داینامیک

سایت‌های داینامیک یا پویا دارای صفحات، برگه و نوشته‌های فراوانی است و می‌توان بین صفحات سایت رفت و آمد کرد. سایت‌های داینامیک پایگاه داده‌ای دارند، به همین دلیل می‌توان هر زمانیکه خواستیم محتوای سایت را ویرایش کنیم.

وب سایت داینامیک دارای یک پنل مدیریتی است، لذا دیگر نیازی نیست که به کد نویسی برای ایجاد تغییرات آشنا باشید و از طریق همان پنل می‌توانید تغییرات خود را اعمال کنید.

این سایت‌ها با CMS یا سیستم‌های مدیریت محتوا مانند، وردپرس، جوملا یا دروپال ایجاد می‌شوند، به دلیل وجود پنل مدیریتی بروزرسانی محتوای این نوع وب سایت بسیار آسان است. همچنین به دلیل انعطاف‌پذیری برای ایجاد سایت‌های مختلف مانند خبری، شرکتی، شخصی، وبلاگی و… می‌توانید از آن استفاده کنید.

از آنجایی‌که مهم‌ترین ابزارهای سئو تولید محتوای با کیفیت و مداوم است، لذا وب سایت‌های داینامیک برای دریافت ترافیک و سئو شدن در گوگل بسیار مناسب هستند.

در کد نویسی سایت به روز باشید

برنامه‌نویس‌ها با استفاده از زبان‌های مختلف به نگارش اسکریپت و تولید برنامه‌های متنوع مشغول هستند. سعی کنید در کد نویسی سایت آپدیت باشید و برای طراحی سایت کار کدنویسی را تمیز انجام دهید. همچنین از خود خلاقیت به خرج دهید، ضرورتی ندارد که در همه پروژه‌های خود از یک اسلایدر استفاده کنید زیرا کارهایتان تکراری می‌شود، لذا با گذاشتن کمی وقت بیشتر و جستجو می‌توانید خیلی راحت به اسلایدر های جذاب تر و بهتری دسترسی داشته باشید.

 

 

ساین وب ارائه دهنده خدمات طراحی سایت و سئو سایت

مقالات مرتبط

پیشنهاد می کنیم این مطالب هم مطالعه کنید

چه فرقی بین طراحی سایت وردپرس و php وجود دارد؟

چه فرقی بین طراحی سایت وردپرس و php وجود دارد؟

پیشنهاد می کنیم حتما مطلب چه فرقی بین طراحی سایت وردپرس و php وجود دارد؟ را حتما مطالعه کنید تا…

آیا Anchor Text باعث رنک سایت می شود؟

آیا Anchor Text باعث رنک سایت می شود؟

آیا Anchor Text باعث رنک سایت می شود؟ تا انتهای این مقاله را مطالعه کنید تا شما هم در بهینه…

Sass چه تاثیری در طراحی سایت دارد؟

Sass چه تاثیری در طراحی سایت دارد؟

اگر می خواهید شما هم اطلاعات خود را در مورد sass کامل تر کنید Sass چه تاثیری در طراحی سایت…

پرسش و پاسخ 1

بحث درباره این مقاله را شما آغاز کنید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • محمود رنجبر

    سلام ممنون از مطالب مفید تون… چه فرقی بین کدنویسی سایت پزشکی با سایت فروشگاهی وجود داره ممکنه در این مورد بیشتر توضیح بدید.

مشاوره رایگان تلفنی